neljapäev, 29. juuni 2017

EHL pidas kaks päeva Saaremaal nõu


26. ja 27. juunil toimus Saaremaal Pilguse mõisas EHL volikogu koosolek. IVHL esindab EHL volikogus IVHL juhatuse esimees Külli Nõmmiste.

Tuuline ja vihmane Saaremaa
Esimesel päeval pidas volikogu nõu, kas ja kuidas oleks vaja muuta EHL struktuuri. EHL on teatavasti katusorganisatsioon, mis ühendab 17 liikmesorganisatsiooni, mis on igaüks eraldiseisev juriidiline isik oma põhikirja ja eelarvega. Liikmesorganisatsioonid on omakorda haridusasutustes moodustanud osakonnad, kus toimub suurem osa reaalsest ametiühingutööst usaldusisiku juhtimisel. EHL poolt läbi viidud  küsitluste tulemuse kohaselt sooviks praeguse struktuuriga jätkata vaid 18% vastanutest, seega pidasimegi nõu, mismoodi struktuuri muuta võiks. Mingile ühisele kokkuleppele ei jõutud, küll aga toodi välja, et mingit liikmesorganisatsioonide sundliitmist teha ei tohi ning tuleks esialgu proovida suuremat koostööd organisatsioonide vahel.
Volikogu liikmete vaba arutelu esimese päeva õhtul
Teisel päeval oli plaanis volikogu koosolek. Kõigepealt andis juhatus aru revisjoni aktis välja toodud puuduste likvideerimise kohta. Seejärel arutati majanduslikku olukorda ja võeti vastu selle aasta 1. lisaeelarve. Arutati ka MTÜ Õpetaja Autähis taotlust toetada Õpetaja Autähise 5. aastapäeva puhul korraldatava konverentsi toimumist ja MTÜ juurde loodud Jaagu Fondi rahalise panuse andmist. Tehti kokkuvõtted EHL liikmeskonna hetkeseisust ja liikmete arvu dünaamikast ning vaieldi Streigi- ja töötutoetusfondi tulevikustsenaariumite üle.
MTÜ Õpetaja Autähis loodud Jaagu Fondi statuut