esmaspäev, 23. jaanuar 2017

Õnnetusjuhtumi kindlustuse uued tingimused alates märtsist 2017

Igaühega võib meist juhtuda väiksemaid või suuremaid õnnetusi (loodame muidugi, et ei juhtu) ja, et meie igapäeva elu saaks võimalikult vähe sellest segatud, on mõistlik end nende vastu kindlustada.

Märtsis on EHL alustamas uut kindlustuslepingut ERGO-ga.

Tingimused

Makse inimese kohta kuus 84 senti (10 eurot aastas) - tasutakse a/ü liikmemaksust.

Kindlustushüvitise liik ja valitud kindlustuskaitse:

Kindlustushüvitise liik           Hüvitispiir
püsiva puude hüvitis              15 000 €       
surmahüvitis                          10 000 €
valuraha                                   4 000 €
Püsiva puude hüvitist makstakse juhul, kui kindlustusjuhtumi tagajärjel on kindlustatul tekkinud püsiv vaimne või füüsiline tervisekahjustus ehk puue. Puue on püsiv, kui kehaosa või meeleorgani funktsioon ei ole ühe aasta jooksul arvates kindlustusjuhtumist taastunud, tagamaks kehaosa või meeleorgani normaalset toimimist.

Surmahüvitist makstakse juhul, kui kindlustatu on surnud kindlustusjuhtumi tagajärjel kolme (3) aasta jooksul arvates kindlustusjuhtumi päevast.

Valuraha makstakse, kui kindlustusjuhtumi tagajärjel tekib kindlustatul ajutine vaimne või füüsiline tervisekahjustus, mille ravi kestab vähemalt seitse päeva, maksab kindlustusandja valuraha. Ravi kestuse peab tõendama raviasutus. 
Kindlustuskaitse kehtib: Kindlustusleping kehtib ööpäev läbi, st kaitstud on nii töö- kui ka olmeõnnetused.
Kindlustusterritoorium: kogu maailm
Kindlustusjuhtumist teatamise aeg: kindlustusjuhtumi toimumisest tuleb kindlustusandjat esimesel võimalusel kirjalikult teavitada aadressil isikukahjud@ergo.ee.

Kindlustuslepingu suhtes kehtivad tüüptingimused:

Kindlustuslepingute üldtingimused https://www.ergo.ee/files/Kindlustuslepingute_yldtingimused_EST.pdf

Õnnetusjuhtumikindlustuse tingimused https://www.ergo.ee/files/Onnetusjuhtumikindlustuse_tingimused_KT.0918.13.pdf

Õnnetusjuhtumikindlustuse valuraha ja püsiva puude hüvitiste tabel https://www.ergo.ee/files/Õnnetusejuhtumikindlustuse%20valuraha%20ja%20püsiva%20puude%20tabel_KT.0920.13.pdf

Kui teil on juba olemas kindlustus,  ei tähenda see, et kindlustusi ei võiks olla mitu. Õnnetusjuhtumikindlustused makstakse kindlustujuhtumi korral  kõik välja olenemata mitu lepingut inimesel on.